2011 Jury

 

De inzendingen worden beoordeeld door een vakkundige jury bestaande uit vijf personen. Zij beoordelen de inzendingen op basis van haalbaarheid, materiaalgebruik, bijdrage aan duurzaam bouwen met beton en relevantie voor de bouwnijverheid en maatschappij.

 

Samenstelling van de jury

 

Atto Harsta, Aldus Bouwinnovatie (voorzitter)

Atto Harsta, voorzitter

Atto Harsta richtte na zijn studie Bouwkunde in 1996 Aldus bouwinnovatie op. Sindsdien geeft hij leiding aan het bureau, dat zich richt op het succesvol realiseren van innovaties in de bouw.

Daarnaast is hij oprichter van de Stichting Living Daylights, die het gebruik van daglicht in de architectuur en de gebouwde omgeving stimuleren, en voorzitter van Booosting, platform voor koplopers in bouwinnovatie

Atto Harsta is een creatieve en strategisch ingestelde bouwvisionair die met beide benen op de bouwplaats staat en een duurzame verandering tot een werkelijk succes te maakt.

 

Siebe Bakker, bureaubakker (secretaris)

Siebe Bakker, secretarisSiebe Bakker studeerde in 1992 met eervolle vermelding af aan de TU Delft / Faculteit Bouwkunde, specialisatie architectonische vormgeving en theorie.

Direct na zijn afstuderen startte hij  bureaubakker dat zich richtte op onderzoek naar architectonisch ontwerp. Tegelijkertijd gaven lesopdrachten hem de mogelijkheid om specifieke ideeën te onderzoeken binnen relatief kleine instellingen.

Sinds 2001 concentreert Siebe zich full-time op de ontwikkeling van ideeën en expertise waardoor architecten en andere professionals en studenten hun vaardigheden kunnen uitbreiden. Dit gebeurt bijvoorbeeld  in de vorm van workshops waarin deelnemers van verschillende achtergronden intensief samenwerken.

 

Jean-Marc Saurer, hvdnarchitecten

Jean-Marc Saurer

Jean-Marc F. Saurer (1967) studeerde in 1987 af als architect aan de HTL in Zürich. Na twee jaar in Zwitserland als projectleider te hebben gewerkt, kwam Jean-Marc naar Nederland waar hij bij Atelier Zeinstra van der Pol (DOK Architecten) de architectonische en technische kennis uitbreidde.

In de daaropvolgende jaren specialiseerde hij zich in architectural engineering en productontwikkeling.

Sinds 2004 is hij werkzaam bij hvdn architecten, waar hij zijn interesse in vooruitstrevend materiaalgebruik en bouwtechniek kan toepassen.

 

Ir. Ieke Kuijpers – van Gaalen, DGMR

Ieke Kuijpers

Ieke Kuijpers (1972) studeerde in 1996 als werktuigbouwkundige af aan de Universiteit Twente. Na haar studie heeft zij gewerkt bij Valstar Simonis raadgevende ingenieurs en het Nederlands Normalisatie Instituut (NEN). Bij het NEN was zij secretaris van de normsubcommissie Energieprestatie Utiliteitsbouw.

Sinds 1999 is Ieke werkzaam bij DGMR Raadgevende Ingenieurs als adviseur op het gebied van energiezuinig en duurzaam bouwen in de gebouwde omgeving. Daarnaast houdt zij zich bezig met de ontwikkeling van modellen op het gebied van duurzaam en energiezuinig bouwen zoals GreenCalc+, de energieprestatienorm en ENORM software. Ze adviseert de Rijksoverheid ten aanzien van het te voeren beleid op het gebied van energiebesparing.

In 2008 is zij toegetreden tot het directieteam van DGMR als adjunct directeur, daarnaast is zij secretaris van de Stichting Sureac.


Gijs Kreunen, VBI

Gijs Kreunen (1978) is na afronding van de studies Bouwtechnisch Ontwerpen aan de MTS, HTS en TU/e zijn loopbaan begonnen bij VBI. Daar is hij nu bijna 4 jaar werkzaam op de afdeling Research & Development, ook wel ‘het technisch geweten van VBI’.

De dynamische werkomgeving spreekt hem zeer aan. Zijn grootste drijfveer is de integrale benadering tussen duurzaamheid (gebruikerscomfort, energiebesparing en materiaalbesparing) en de technische invulling (architectuur, constructie en installaties). Uiteindelijk komen deze aspecten samen in onze producten.

Gijs is betrokken als intern en extern adviseur op genoemde onderwerpen. Zijn specialisatie is de VBI Klimaatvloer.

 

De ideeënprijsvraag "In de kiem gescoord" is een jaarlijks terugkerende prijsvraag, bedoeld om innovatie in betonontwikkeling te stimuleren. Thema van de derde editie (2011) is Thermisch Actieve Gebouwen. De prijsvraag is een initiatief van het Cement&BetonCentrum.